Adoo´s nya musikvideo!!!


Supersci - Timelines


Deras musikaliska kombination av norrländskt vemod och engelskspråkig rap har hyllats över hela världen. Nu är Supersci tillbaka med det nya albumet Timelines.

 

Supersci sågs länge som ett av landets mest hemlighetsfulla hiphopkollektiv. Avskärmade från storstädernas brus och trender vann de fansens respekt med sitt jazziga och vinylsprakande sound.

Så för fyra år sedan tog de steget från undergroundakt till internationell angelägenhet. Fullängdsdebuten Pinetrees On The Pavement lovordades av kritikerna och singlarna Get! och On the Grind fick hög rotation på bland annat P3. Snart var även ett japanskt och ett tyskt skivkontrakt signerade och Supersci bokades frekvent för spelningar runt om i Sverige och norra Europa.

 

Ett mixtape, en EP och ett års studioarbete senare kommer nu den efterlängtade uppföljaren.

 

Timelines är ett konceptuellt album med fokus på tiden.
Istället för den kaxiga och skrytaktiga attityd som så ofta genomsyrar hiphop fylls texterna av tankar om det förflutna och framtiden. Men framför allt av en strävan att leva i nuet och göra det mesta av den knappa tid vi har.

Rapparna Arka, Mr Noun och sångerskan/rapparen Remedeeh vänder sig emot rastlösheten och girigheten som kännetecknar den tid vi lever i. En tid då mänskligheten tycks ha väldigt bråttom mot sin egen undergång.

 

Musiken är signerad producentduon Flyphonic. Deras organiska ljudbild som blandar jazz, soul och nordisk folkton har alltid legat till grund för Superscis säreget norrländska stil.

Timelines har receptet uppdaterats med retrofuturistiska syntslingor och elektroniska basgångar, utan att tappa kontakten med sina rötter. Supersci vägrar fortfarande att haka på trender.

 

Timelines släpps den 20 september på den egna etiketten Flyphonic Phonogram.
Digitalt, via bl.a. iTunes, och på CD. Från och med den elfte oktober finns också albumet på Spotify.

 

Den 18 september firar Supersci releasen med en spelning på hemmaplan på klubb Sound Villa i Stadshuset i Sundsvall.

 

Ladda ner singeln Sow To Reap - dela gärna!

 

Pressbilder sv/vit

Pressbilder färg

 

Supersci - Timelines

(c) 2010 Flyphonic Phonogram. Releasedatum: 2010-09-20

Producerad av Arka och Erik L for Flyphonic Beats.

Texter av Mr Noun, Arka och Remedeeh.

Gästartister: Henrik Stålnacke och Phonetik.

 

Kontaktinformation

Kontakta gärna oss för mer info, intervjuer och bokning.

 

supersci@flyphonic.com

flyphonic@gmail.com

 

Supersci official webpage

Supersci on Facebook

Supersci on Twitter

Supersci on Myspace

Supersci on VimeoCastor P


Melody Farshin!Klockren video där Melody Farshin talar ut som Sverigedemokraternas valfilm inför valet 2010.

Besök Melodys sida.. www.melodyfarshin.se

Ivo (Ekkizo) & Castor P – Bränn En

http://www.dubcnn.se/ivo-ekkizo-castor-p-brann-en/
Klicka på länken för nerladdning

10 frågor med Crome!

Crome som är aktuell med "Deuces remix" har svarat på våra tio frågor.
 1. Hur skulle du beskriva din musik?
  -Väldigt personlig även när jag en wise guy med punchlines så lyckas jag alltid slänga i nått ärligt som är aktuellt i mitt liv vid just det tillfället. Annars, en sann lyriker som kan flip any beat. Våga bara stämpla mig fittaaaaaaaaaa...
  -
 2. När började du göra musik?
  -När Pac släppte "All Eyez On me"... Då började jag skriva iaf. Men jag började på allvar när facebook kom och man kunde skriva lyrics i sin status... Nää på seriös nivå kanske 3 år...
  -
 3. Vad handlar dina texter om?
  -Det beror helt och hållet på beatet jag väljer att skriva till. Nu på sistonde har det blivit mycket kärleks låtar... Jag känner att mesiga sidan har poppat upp lite haha
  -
 4. Finns det någon producent du skulle vilja jobba med?
  -Jag jobbar redan med Sveriges tyngsta, dvs Low Key (Matte och Sakis) sen Mac (Neo Cartoon Lover) och min broder TeekaaY. Men jag har alltid velat jobba med Ali Payami samt Ishi.
  -
 5. Vilket sätt är bäst att marknadsföra sig på?
  -Börja beefa. Det är det bästa. Undvik dock Kartellen, de kommer fuck you up. Men alla andra i Sverige är mesar. Beefa och du kommer få många hits på Youtube. Eller gör som jag sälj dig själv on national television...
  -
 6. Vilken artist är på topp just nu?
  -Många var på topp för 1-2 år sen. Men Lazee är den som lyckats hålla sig aktuell genom åren. Många hatar men hans grind måste man respektera. Det han gör ger inspiration. Jag hoppas även att få se Adam back on top... Umm han från Snook som vann många priser är även på topp, men hans musik suger balle, too skinny jeans för min smak...
  -
 7. Du rappar mest på Engelska, varför?
  -För att jag har kollat på för många filmer utan undertext...
  -
 8. Vad är det bästa med att stå på scen?
  -Rädslan precis innan som är så pass stor att man tänker "Varför ställde jag upp på detta? Vad fan gör jag här?" Sen när man väl är inne på 2:a baren i första versen och allt flyter på... Tanken av att du kan fånga allas uppmärksamhet i den lokalen du befinner dig i ett par minuter är mäktig. Alla tittar och lyssnar på vad du har att säga. Bäst att underhålla de på hög nivå så de går därifrån nöjda och börjar sprida ryktet. MC, Move the Crowd.
  -
 9. Hur långt vill du komma med din musik?
  -Jag vill gå in på mitt jobb och kunna gå ner i tjänst, från 75% till kanske 25%? Fuck t.o.m. 50% hade varit en dröm! Jag vill att när min debut platta kommer att alla i sverige kommer hypa den och förfesta till den när den väl släpps i minst en månad från och med releasen, det är vad jag vill och vad jag kommer att uppnå!
  -
 10. Vad gör du när du inte gör musik?
  -Tränar. Har blivit en missbrukare. Tränar ibland 2 ggr om dagen, jag vet att det är onödigt men jag kan inte hjälpa det. Det är Bobby Bolivians fel. Och "N.O. - Xplode" den produkten är siiiiick!
  -
Tack för dina svar Crome, hoppas du når dina mål.


följ han på twitter!
http://www.twitter.com/cromemusic

HipHop Jam!

Swedishiphop kommer att vara på plaaaaaaats!

Norlie & KKV - StandardNorlie & KKV - Standard
Produced by: Lorenzo Anzzur
Label: FortySix Music/Motivo Records

Director/DP: Duncan Mukada

Project Leader (Manager) Daniele Di Stefano


14 september 2010


Tävlingen avslutad!Nu är tävlingen avslutad! Jag lottade ut en vinnare och denna gång var det Mekbeb Teshome som vann spotify premium! Grattis till han! Det kommer dyka upp fler såna här tävlingar så håll ögonen öppna.

10 frågor med Aki!

Goa Aki var super snäll som han alltid är o svarade på 10 frågor!
 1. Hur lärde ni i gruppen känna varandra?
  -Vi har alla växt upp med varandra mer eller mindre,känt varandra sen vi var snorungar i uppsala.
  -
 2. Ni släpper snart "kärlek&hat" som ni dessutom gjort video till. Vad handlar låten om?
  -Kärlek? & Hat! är 2 låtar, Kärleken är den  som ska vara med på skivan ,en reggaelåt proddad av mr sloap som vi har gjort video till. Hat! är en hiphopremix på samma tema kan man säga,proddad av sai den kommer endast finnas med på singeln som b-sida . Låtarna handlar om allt onödigt våld som vi ser dagligen i förorterna..
  -
 3. Vad brukar era texter handla om?
  -Våra texter kan handla om allt möjligt,men ofta handlar det om orättvisor vi ser..
  -
 4. Varför tror du människor uppskattar er musik?
  -Jag tror folk ser och hör att vi gör det här från hjärtat så då blir det lättare att ta till sig.Sen blandar vi reggae och hiphop på ett sätt som inte många andra gör här i Sverige..
  -
 5. Vad tycker du är det bästa med att stå på scen?
  -Det bästa med att stå på scen är när man ser hur folk sjunger med i låtar man skrivit och verkligen tar till sig texten och musiken. Då känns det nästan overkligt..Värsta egotrippen,haha
  -
 6. Ni har lovat att nästa skiva blir er officiella debutskiva, när kommer den?
  -Skivan kommer när den är klar,typ i slutet av året skulle jag gissa eller början av nästa..
  -
 7. Vem är enligt dig på topp just nu i den svenska hiphopen?
  -Det är svårt att säga vem som är på topp ,finns så många grymma nu,vissa kända andra mindre kända.. Svensk hiphop och reggae är på topp överhuvudtaget.. Men jag gillar många från  kartellen och kapten röd till andra mer okända folk som typ Dani M från uppsala ,hörde en låt "systemets spiral" som va tung eller alladin som snart kommer med galna grejer! Finns fett många bra  och ännu fler som e på väg upp!
  -
 8. När det gäller att marknadsföra sin musik, vilket sätt tycker du är bäst?
  -När det gäller marknadsföring har vi ingen koll alls.. Vi gör bara bra musik som marknadsför sig själv på nåt sätt.. efter att jag skrev Vår betong och jacco spelade in den gjorde vi en video för skojs skull som fick eget liv,och sen har det bara fortsatt typ..youtube o myspace är det enda vi har använt oss av..
  -
 9. Varför tror du att producenter får för lite cred för jobbet dom gör?
  -Är det så? Jag tror att dom får cred,sen kanske dom inte syns lika mycket så folk känner inte igen dom på samma sätt. Men personligen är jag alltid intresserad av vem som gjort beaten.
  -
 10. Ni är nog den enda gruppen i Sverige som kör er egen stil. Lite mixat. Men om du hade varit tvungen att välja  mellan reggea och hiphop, vad hade du valt?
  -Om jag var tvungen att välja skulle jag  nog välja reggae,men fråga mig imorgon och jag kanske svarar hiphop eller soul eller dancehall,för mig är allt musik och ska inte kategoriseras mer än bra och dålig.. jag väljer bra musik..
  -
Tack Aki för svaren!Parham & VIC - Solen Skiner

Musikproduktion: CoF.
Video och regi: Parham & VIC
Efterbehandling: Niclas Åberg

Shazaam & Proclaimer – Förgätmigej


För att ladda ner EP:n tryck på källan
http://blog.whoa.nu/2010/09/02/shazaam-och-proclaimer-forgatmigej/
"Shazaam & Proclaimer slagit sig ihop och släpper Epn FörgätMigEj. Fyra låtar, som alla bär på betydelsefulla, tänkvärda texter och fina musikstycken. Mix och mastering av Proclaimer. Design och foto av Loella Billner."

Vinn spotify premium här!Sho! Nu tänkte vi köra en tävling här.. det är riktigt enkelt.

Det enda du behöver göra är att kommentera din favorit artist här nedanför och lämna din email-adress tillsammans med ditt svar.

Du får gärna berätta varför JUST det är din favorit artist, men det är inte ett måste!

Se till o kommentera nu så har du chansen att vinna spotify premium.

VEM ÄR DIN FAVORIT ARTIST?

Stockholmssyndromet - Lasta / Ingenting

Feta låtar, väldigt uppskattade hos artisterna ;)

 

 

Lasta producerad: Marcus Price
Ingenting producerad: MSU
Video: Ricard "Fidel" Estay (info@ricardestay.com)
Från kommande skivan ETTFYRANÅNSTANS?

 


10 frågor med Houman!

Houman som är aktuell med singeln "lögner" var superskjysst o svarade på våra 10 frågor.
 1. Du ska släppa ditt Album den 14 oktober, och har precis släppt låten Lögner som du gjort tillsammans med Promoe. Blir det någon video?
  -Yes. Videon spelades in sista dagen i augusti i Malmö. Det var nice vibes.
  -
 2. Vilka producenter har du jobbat med för detta Albumet?
  -Moe Sakwanda från Breakmecanix, Mattias Calliste (4:e Världen), Marcus Price, Tinitus, Robin Rocks, en kille som heter Adee och en kille som heter Trezor Nvila.. Jag har också jobbat med EKP. Han producerade nästan hela min förra plattan. BIG UP EKP!.
  -
 3. Vad handlar dina texter mest om?
  -LIvet, kärlek, hat, komik, tragedi, omvärlden, Gud, rättvisor, orättvisor, passion, Houman, Stockholm. Ibland kan dem handla om pengar, gussar och saker men det är inte ofta.
  -
 4. Du har varit med i "gamet" länge, hur tycker du hiphopen har utvecklats under åren?
  -Den är mer mainstream nu än då. Men jag väntar fortfarande på dagen då våra största artister vågar vara med i Melodifestivalen. Jag tror att det skulle öppna dörrar.
  -
 5. Finns det något du tycker nya artister borde tänka på?
  -Att jobba på sitt material och inte slänga ut en mp3 på nätet så fort man får chansen.
  -
 6. Vad är det viktigaste när man står på scen?
  -Att innan giget repa, repa och sen repa.
  -
 7. Finns det någon speciell artist du skulle vilja jobba med?
  -Laleh.
  -
 8. Vilket sätt tycker du är bäst att marknadsföra sig själv som artist?
  -Genom media. Internet är underskattat.
  -
 9. Har du någonsin fått för dig att sluta med musiken?
  -Ja. 2002 då jag stack iväg från Sverige med en tjej.
  -
 10. Vad gör du när du inte gör musik?
  -Föreläser för ungdomar, softar med mina grabbar eller försöker plugga.
  -
Tack för att du svarade på frågor. Swedishiphop önskar dig lycka till med det nya albumet.

Glöm inte att ladda ner hans nya låt och kolla hans hemsida.
http://houman.nu/


Ladda ner Houmans nya låt tillsammans med Promoe!

http://blog.whoa.nu/2010/09/02/houman-sebghati-feat-promoe-logner/.
klicka på länken för att komma till whoa.nu och ladda ner låten.

Silversystrar - Swagger

Producerad av: Johnik
Video: Blue Milk Media
Senare iår kommer de släppa ett album, och denna låten är andra singeln från det Albumet. Level 8 Studio står för albumets producerande. Dags för de kvinnliga rapparna att ta över Sverige!


Ontario - Ey Shuno

Ni som sett "Snabba Cash" Kanske känner igen denna låten.

Gorilli - Snorungar


Videon har fått fett bra kritik. Check it out!


Grupp: Gorilli
Låt: Snorungar
Text: Mikael ”Mickelito” Jutbo, Carl-Johan ”Callecuttar” Sevedag.
Musik: Carl-Johan ”Callecuttar” Sevedag.
Skivbolag: Grand Guerilla Recordings
Förlag: Grand Guerilla Recordings

10 frågor med Baby Mike!

Eftersom vi har kärlekstema idag och vi postat Baby Mikes låt, så går dagens 10 frågor till honom :D
 1. Du har influenser från 90-tals hiphop, vad är det bästa med hiphopen från 90-talet?
  -Beats & Rhymes, I dagens läge kommer man nästan bara ihåg refrängen av en låt när du hör den men innan så va de alltid nått fett i rhymsen som du minns också. texterna var mer uppskattade vissa rappare kunde ge dig en perfekt bild i ditt huvud om vad dem pratade om och det är konst till mig. Rap idag är lite för flashit för mig, de va också flashit då men på ett mer kreativt sätt.
  -
 2. Vad tycker du krävs för att vara en framgångsrik artist?
  -Jobba, jobba och jobba sen jobba lite till, Ingen kommer se till att du blir framgångsrik du måste göra de själv, sitt inte och vänta på någon annan gå och gör det själv. Och dem som säger till dig att du inte kan göra det säger det för att dem vill göra de själv. Alla vill ha din plats så du måste jobba hårt för att hålla dig på topp. jag har slitit röven av mig hoppat från studio till studio, folk lovar en saker men det blir inte av, Håll dig borta från negativa kretsar, umgås med folk som vill samma sak som dig, Va en ledera och vet vad du vill och viktigast av allt, när saker står still och du känner detta funkar inte för mig så är det viktigt att aldrig ge upp för faktumet är att din tid kommer komma till slut.
  -
 3. Hur länge har du hållt på med rap?
  -
  Sen jag var 13-14 år och varje tisdag & torsdag så fanns det ett ställe på mitt område som hette Open mic, där vem som helst
  Sen jag var 13-14 år och varje tisdag & torsdag så fanns det ett ställe på mitt område som hette Open mic, där vem som helst kunde komma o sjunga o rappa , vi stack dit mest för att det fanns biljard och det var varmt skönare än att hänga på området, men scenen och micen som va där drog alltid min uppmärksamhet så det började med att jag gick upp och kickade några covers på instrumentaler. Sen blev det battle rap,  jag var skit kass ja förlora hela tiden haha. Sen dök en man upp vid namnet av Zoro en etablerad reggae artists från Juju records, jag hade ingen aning om vem han va men han satt där o sjöng för sig själv, jag bara stog där och tänkte Wow han e helt sjuk, han såg hur jag stirrade på honom så han sa kom o sätt dig gav mig den andra micen och vi bara kickade en massa spontana rhymes i en timme typ, sen tog han mig till en studio där ja spelade in för första gången, några månader senare stötta jag på lazee jag gick i samma klass som hans syster och han bara kom fram till mig en dag och började prata. Vi började umgås och de va precis då hans studio blev klar så han tog mig dit och resten e historia och det var då ja visste vad jag ville hålla på med.
  kunde komma o sjunga o rappa , vi stack dit mest för att det fanns biljard och det var varmt skönare än att hänga på området,
  men scenen och micen som va där drog alltid min uppmärksamhet så det började med att jag gick upp och kickade några covers på
  instrumentaler. Sen blev det battle rap,  jag var skit kass ja förlora hela tiden haha. Sen dök en man upp vid namnet av Zoro
  en etablerad reggae artists från Juju records, jag hade ingen aning om vem han va men han satt där o sjöng för sig själv, jag
  bara stog där och tänkte Wow han e helt sjuk, han såg hur jag stirrade på honom så han sa kom o sätt dig gav mig den andra micen
  och vi bara kickade en massa spontana rhymes i en timme typ, sen tog han mig till en studio där ja spelade in för första gången,
  några månader senare stötta jag på lazee jag gick i samma klass som hans syster och han bara kom fram till mig en dag och började
  prata. Vi började umgås och de va precis då hans studio blev klar så han tog mig dit och resten e historia och det var då ja visste
  vad jag ville hålla på med.

  -
 4. Vilka producenter har du jobbat med?
  -
  Alchemist - Det hände rent slumpmässigt jag kom undan med 2 gratis beats från en legend ;) ,

  J.Wells - Han var här 2 sommrar sen har gjort Kurupts senaste platta, och även på Rakims senaste, Bobby valentino o massa fler, han trodde att han va the shit skulle leka häfti men Styliztik Jones satte honom på plats haha, utöver konflikterna så lämnade han ändå ett par beats.

  Boi1da - Han var här 3 år sen Rebstar flög ut honom när jag var på hans bolag. Vi gjorde lite småsaker ihop, idag är han en grammy nominerad producent, han har gjort Drakes största hits och jobbar med dem största i gamet just nu så det är en ära att ha jobbat med honom.

  Kajmir royal - Har ja jobbat med genom ett projekt med Yash & FJ den rörelsen heter Baby Gangstas, Staten e dem riktiga gangstrarna vi är bara Baby´s :)

  Dem svenska producenterna jag har jobbat med är, Sindri, Leslie, D-slaps, Toba, Hurricane,  Troy Jamz och Ian Bumaye
  -

 5. Du har planer på att flytta till USA, är det för musikens skull och när åker du?
  -
  Ja dels musiken, det är alltid bra att ha någonting och falla tillbaka på men ja flyttar dit först o främst för att jag vill vara nära min familj och för min utbildning. Jag tänker utbilda mig till musik ingenjör, Jag älskar att vara i kreativa miljöer helst en studio så om jag inte gör musik så kommer jag ändå att vara delaktig och även tjäna mina cash ;)
  -
 6. Du har precis släppt "special kind of love" med Neenah. När får vi höra nytt igen?
  -
  Mitt mixtape kommer nu i september, Håller även på med ett projekt som jag gör med Bank Bunz(detroit), Troy Jamz, Eugenius och Ian Bumaye och vi kallar oss Blackfoot equity (BFE) jag gör även min grej med Muddy Fatique o de straight up hardcore hiphop , sen kommer ja släppa lite remixes o features där mellan så ni kommer få höra någonting väldigt snart.
  -
 7. Vad handlar dina texter mest om?
  -
 8. Jag skriver på mina känslor så mina texter handlar om lite allt möjligt, Livets goda och onda sidor, men jag försöker lämna ett
 9. positivt inflytande bakom mig, Jag festar inte så mycke o mitt liv är väldigt stressit, ibland vill man bara fly men man vet inte
 10. var man ska ta vägen, hade jag inte haft min musik där ja kan lätta på mina känslor då hade jag nog snejat på livet som många av
 11. mina vänner har gjort, Jag försöker bara hålla de äkta, jag spelar aldrig nån annan, Jag är ganska lugn o analyserande av mig,
 12. tycker om att tänka mycket.
 13. -
 14. Vart är du om 5 år?
  -
 15. Jobbar förhoppningsvis på nått Major som ingenjör, och förhoppningsvis släppt en egen skiva,tournera runt världen. Ett stabilt liv med ett stort hus o massa baby mikes som springer runt.
  -
 16. Spelningar är en stor del hos rappare. Vart har du haft din bästa spelning?
  -
  I Danmark på cristiania de va helt galet folk visar så mycke kärlek där, och även detta året på malmö festivalen jag kastade ut mina sponsor kläder från Enemy of State och ävgen min egen tröja de sluta med att ja fick bryta mig in bland folket o lösa vem som skulle få min tröja för alla drog i den, de va en skön känsla för ja tänkte för mig själv vem vill ha min svettiga tröja hahaha tydligen alla.
  -
 17. När du inte jobbar eller är i studion, vad gör du?
  -
  Jag softar med damen, Chilla med boysen, jag älskar att kolla på film lr sitta o spela tv spel, pro evolution, UFC,Fight night, NBA, NFL, Golf vi kan mötas på vad som helst, Jag dödar :P Du kommer inte hitta mig i stan så mycke men möjligvis i nån park o ba chillar, eller ta en runda me bilen så långt från stan som möjligt, tycker om när det är tyst och lugnt.
  -
Tack för dina svar Baby Mike, önskar dig lycka till med dina livsmål.Beldina - A Woman Of Few Words (Mixtape)Beldina Malaika
, tidigare känd som fantabolous egna lilla prinsessa är numera sin egna drottning. Hon har valt att jobba själv under egen titel och senare i år kommer hon ut med en EP.

Sen Beldina släppte sitt mixtape "A woman of few words" i fjol har det inte varit tyst ifrån henne, snarare tvärtom. Hon är endast 22år gammal och har redan jobbat med dem flest inom sveriges musikelit, inte bara som sångerska utan nu även som låtskrivare. I våras var hon i New York tillsammans med fotografen Marguerite Seger. Beldina jobbade bland annat med Headbanga Muzik Group, ett produktions bolag som står för mycket av Kid Cudis musik, och hon hade även ett showcase på Ella lounge. När legenden Stevie Wonder spelade i köpenhamn under sin europa turné nu i juli så blev Beldina tillfrågad att köra bakom honom.

I höst släpper hon sin första singel från den efterfrågade "Best Kept Secret". Titel är ett väldigt passande namn med tanke på att hon jobbat fram ett sound som är banbrytande på en hög interationell nivå.

Det viskas om henne av många skivbolag både på hemmaplan och utomlands så framtiden ser väldigt ljust ut för denna donnan.

Här kan du ladda ner hennes mixtape plus 4 bonus låtar >> http://tinyurl.com/36r8dzb

Neenah Ft Baby Mike - Special Kind of Love (Prod. Toba)

Jag vet att ni tänker på någon när ni hör den ;) Love is in the air today!

RSS 2.0