Kanye West Feat Dwele - PoweWelcome back Kanye!!! Den här låten är riktig tung!!!

Du hittar låten här - http://www.mediafire.com/?ywt2onyiyia

Teddybears Feat Stor!


Rick Ross - Money MakerOfficiela videon till låten "Money Maker" som är producerad av Boi-1da från EP´N "The Albert Anastasia" som finns ute nu! Albumet "Teflon" ute 6 July!

Medina - Sagoland (Crown Remix)Du hittar låten här - http://www49.zippyshare.com/v/32475439/file.html

Razah Feat Jim Jones & Maino - Keys To The CityDrake Feat Jay-Z - Light UpDu hittar låten här - http://www.mediafire.com/?jgyqjqmf3r3

T.I. Feat Keri Hilson - Got Your BackDu hittar låten här - http://www.mediafire.com/?4lynozmzjmz

Kartellen - Street RevolutionDet är Kartellens första låt på Engelska.. Sebbe och Choke skrev den och spelade in den hos Alpis.

Aycash & Santiago - Dos Mil & Ten (Mixtape)01 Hands up [prod. Capo Decina]
02 Made it (feat. T.D.P)
03 Te lo puedo dar
04 Up in the club (ven aqui)
05 La razón
06 Make me feel good
07 Cada uno con lo suyo (feat. Lazee)
08 Next stop (feat. Pato Pooh)
09 Perfecta
10 Just the way you like it (feat. Lazee, Qhris, Riffo)
11 Ready for [prod. Stress Beats]
12 Far away (feat. T.D.P)
13 You get your i get mine (feat. Lazee) [prod. Gameboiii]
14 Sexxxo
15 Up in the club (ven aqui) [prod. Pappi & Arya]
16 Dreams (feat. Lazee)

Du hittar mixtapet här - http://www.mediafire.com/?jong5t5ogym

Ludacris (Feat. Trey Songz) - Sex Room (Official Video)


Addeboy vs Cliff feat. Eboi & Adam Tensta - Sinner
http://itunes.apple.com/se/album/sinner-feat-eboi-adam-tensta/id373765914

http://open.spotify.com/track/2xM9x3qiXLYfjhxpv5pEHs

Prod: Huset
Video: Axel Söderlund & Daniel Kask

Chessurect - Still Vibin

Enda sedan "The Rasputin Theory" så har det varit relativt tyst från oss, Chessurect. Men som några av er kanske känner till så håller vi just nu på att snickrar ihop en gratisrelease på Svenska vid namn "Betongkonst". Som det ser ut nu så blir den nog klar ganska snart om vi fortsätter i samma tempo som vi hållt de senaste veckorna.

Betongkonst kommer bjuda på gäster & producenter som Narkimic Metazun (Chipchoppin Order), Makie (The Hassle), Tape-Roc (Eastville), Then & 12bit!

DOCK - Så är detta ingen låt som tillhör Betongkonst.Du kan ladda ner låten härifrån - http://soundcloud.com/mokvurban/chessurect-still-vibin/download

Red Cafe - No WitnessCool video.. eller?

Adam Deacon - On This TingJag gillar detta.. gör du?

Intervju med Moms (Mohammed Ali)1. Du kanske har fått den här frågan förut, men jag har missat det.. hur träffades du och Ali?

Svar : Vi träffades i högstadiet.. jag var ny i skolan och fick höra att ali rappar, förutom det gick Duncan Mukada (regissör) och Mack Beats i skolan så jag kollade runt, vi började snacka och resten är historia.

2. Kommer du ihåg när första låten spelades in, och vad handlade den om?

Svar : Shit fan haha.. Jag vet inte om jag kommer ihåg den första låten vi spelade in.. men jag tror att den första låten vi spelade en hette "Avisst" och den spelade vi in typ 2000/2001.

Jag tror att låten var en "softar, vi tuggar" typ av låt och jag tror att refrängen gick typ så här: Ska vi bara softa och ta det lungt? AVISST!.

3. När kände du för första gången att hip-hop var något som du skulle satsa ordenligt på?

Svar : Jag vet faktist inte, det där har alltid varit till och från. Jag kommer ihåg att vi blev "signade" yani när vi var 15 år till ett litet skivbolag och dom lovade oss himmel och jord. Det var nog första gången man kände att vi verkligen skulle satsa på det här, men självklart var allting mycket skitsnack ifrån "skivbolaget".
Ingeting hände och vi tänkte att vi kunde börja släppa själva, Mack Beats hade precis börjat göra beats och vi började spelade in med honnom i en fritidsgård och resultatet blev "Ingenstans" demon.

4. Innan "processen" så hörde vi inte mycket ifrån er, fanns det en stund då du tänkte att det inte fanns något o hämta från svensk hiphop?

Svar : Innan vi släppte "Processen" hade vi släppt två demos, vi släppte första demon "Ingen Annanstans" under namnet Underklassen runt 2002, sen släppte vi demon "Genesis" under namnet UKN som vi tryckte i 500 ex. Tro det eller ej men vi fick bra respons från skivan "Genesis, den fick bra recensioner på kingsize, streetzone osv.. Jag kommer också ihåg att Timbuk spelade någon låt på P3 och vi sålde även skivan i några skivaffärer och klädaffärer i Stockholm.
Det hände inte så mycket efter det.. vi hade inte hittat våran stil än, vi spelade in ibland men inget lät bra.
Jag la av med musiken ett tag och fixade mina keffa betyg genom att börja plugga på komvux.. Ali släppte ett mixtape gratis på myspace som fick bra respons. Han var faktist en av dom första att släppa gratis mixtape på nätet.. Vi var trötta på musiken och vi började tänka om det kommer vara så här hela tiden är det ens värt att försätta då? Men vi visste att vi hade potential och vi bestämde oss för att satsa en sista gång och resultatet blev Processen.


5. Trodde du att ni skulle få sån grym feedback som ni fick i samband av släppet "Processen"?

Svar : Nej faktist inte, tanken var att släppa tre mixtapes på ett år och på sätta bygga upp ett namn.. första mixtapet skulle vara Processen, efter den skulle vi släppe processen försätter och tillslut Slutprocessen.
Vi trodde att det skulle vara svårt eftersom vi hade bytt gruppnamn från UKN till Mohammed ALI men så blev det faktist inte.
Vi fick bra med kärlek från bloggar och hemsidor.. Salazar bröderna, Ametist och Petter hjälpte till att sprida runt snacket om mixtapet vilket ledde till att skivan kom uutanför hiphopkretsarna på internet, tidningar, radio och tv började interessera sig för skivan.
När vi fick 5 / 5 och 4/5 på recensionerna så flöt allting på...

6. Förklara din musik med ett ord.

Svar : Vackert

7. Ni jobbar redan på en ny skiva, kan du berätta lite kort vad vi ska förvänta oss?

Svar : Kan säga redan nu att det inte blir någon Processen försätter eller slutprocessen.. Vi kommer däremot släppa vår debutalbum och jag kan berätta att det låter helt annorlunda från Processen och darför tyckte vi att det skulle vara missledande att kalla albumet för  processen försätter eller slutprocessen för då kan fans kanske tro att det har någon koppling till Processen skivan.
Vi kände att Processen var ett verk för sig själv och den nya skivan är ett nytt kapitel, förstår ni vad jag menar?
Nya skivan har ett helt nytt sound och den är väldigt personlig.. mycket handlar om oss och det vi har upplevt.
Vi jobbar för fullt nu med skivan och det låter jävligt tungt.

8. Håller du med när jag säger att svenskhiphop idag får mer hype än vad den fick då du greppade micken för första gången?

Svar :  Både ja och nej.. När vi började rappa tillsammans då var Ken, Petter, Blues, Timbuk, Fattaru, MBMA , Ison & Fille, Världish, AP de stora namnen. Jag kommer ihåg att man kunde se dom gangska ofta på tv, deras låtar spelades jämt på ZTV (Innan ZTV blev betalkanal) eller som gäster på program, även dokumentärer.
Det var hiphop jams varje vecka fan.. Svenska underjord skivan som Salazar bröderna & Sidewalk Hedlines släppte fick mycket uppmärksamhet, sen så kommer jag ihåg Babylon By Bus där dom flesta rapparna i Sverige åkte tillsammans på en turne. Det kändes som om fick mycket mer exponering än vad vi får idag.. Det fanns fler kanaler som man kunde nå ut till och som Carlito säger det kändes mer rom en rörelse.
Svensk hiphop har fått hype för att det finns olika stilar inom genren, det finns något för alla.. men nu känns det som att hypen börja dö ut, eller har jag fel? Det har varit några skivor som släppts i år och det känns som den enda artisten som fått riktigt med uppmärksamhet är Petter. Det kan även vara så att dom flesta skivorna som släppts i år har varit keffa och därav den lilla uppmärksamheten? Det återstår att se vad som händer resten av år 2010!

9. Top 3 i Sverige just nu?

Svar : Carlito, Stor & Mohammed Ali.. Ayla la familia!!!


10. Vad tycker du om swedishiphop.blogg.se?

Svar : Jag tycker att det är bra att det finns bloggar som interesserar sig av svensk hiphop oavsett storlek. Det är kul att se unga invandrarungdomar som du hålla på med något produktivt och som brinner för något. Det är bara början för dig precis som våra första demos som ledde till Processen.. kom ihåg det gäller bara att kämpa på!


Swedishiphop tackar Moms för att han ställde upp på denna intervju och önskar han och hans partner Ali all lycka till framöver! Se till att erövra Sverige!Sadde Feat Arjan - G Shit2 unga och rätt så nya hip-hop heads släppte den här låten tidigare idag, ladda ner och kommentera vad ni tyckte!

Du hittar låten här - http://www26.zippyshare.com/v/49253314/file.html

Vado - Large On The Streets (Official Video)Första låten ifrån mixtapet "The Slime Flu" som släpps snart!

Vad tycker du om låten/videon?

Medina - AllezDu hittar låten här - http://www.mediafire.com/?wtmnmni5yg3

Rick Ross (Feat. Ne-Yo) - Super High (Official Video)Officiela videon till låten "Super High" med Rick Ross och rn´b stjärnan Ne-Yo.

8 tracks med AKI från LabyrintAKI -  Patience
http://www.mediafire.com/?zivmztyywdr

AKI - Backa
http://www.mediafire.com/?t0zoxydmtzy

AKI - Bring The Party To Life
http://www.mediafire.com/?nqmyz5znnwj

AKI - Svartskalle
http://www.mediafire.com/?lrxytnodzxi

AKI - Så Nice
http://www.mediafire.com/?qdqz4jnzvt3

AKI - Tänk Efter
http://www.mediafire.com/?wzg4zcgilgt

AKI - Varför Va Nån Annan
http://www.mediafire.com/?jzx3xwbmziu

AKI - Yla Med Mig
http://www.mediafire.com/?wmizyjnmiim


AKI Feat Jacco - När Mörkret Faller


Severe Beats - I Killed The Remix

NBS-producenten Severe Beats släppte nyligen sitt mixtape "I Killed The Remix" - ett mixtape där han remixat några av sina favoritartister, så som Kidz In The Hall, Jay-Z, Common, Pharrell, Beyonce mfl. Mixtapet bjuder på en bra blandning av remixer där Severe Beats visar att han inte bara är en talangfull producent utan också kan fritt kan växla mellan olika stilar av beats.


01. Methuzulah - Everything Good [Severe Beats Remix]
02. Jay Z - Song Cry [Severe Beats Remix]
03. Cassidy - B-Boy Stance [Severe Beats Remix]
04. Gucci Mane x Young Jeezy x Boo - I'm Icy [Severe Beats Remix]
05. Kidz In The Hall ft. Estelle - Love Hangover [Severe Beats Remix]
06. Beyonce  - Beautiful Nightmare [Severe Beats Remix]
07. Gucci Mane x Young Jeezy - Round 1 [Severe Beats Remix]
08. Methuzulah - Holla [Severe Beats Remix]
09. Common x Pharrell - Gladiator [Severe Beats Remix]
10. Rob Grimes x Lyrical - All Around The World RMX [Severe Beats Remix]
11. Tanya Morgan - Never Enough [Severe Beats Remix]
12. AZ x Raekwon x Ghostface - New York [Severe Beats Remix]
13. *BONUS TRACK

Ladda ner mixtapet gratis: http://therahrah.com/ikilledtheremix/d/IKILLEDTHEREMIX.zip

Lloyd Banks - I Get Around

Nu har jag bestämmt mig.. jag kommer börja blogga om utländsk hiphop också på den här sidan, dock så kommer svensk hiphop i första hand och jag kommer fokusera mig mest på svenska rapscenen.

Det här är den officiela videon tilll låten "I Get Around" som ni hittar på mixtapet "4-30-09".


Sayen Feat Pato Pooh - Quiero TocarDu hittar låten här - http://www.mediafire.com/?yjmqvwm04nj

Evolution!


För över ett decennium sedan samlade svensk hiphop sina krafter och slog sig in i det svenska folkhemmet. Petter, EyeN´I, Ken Ring, Looptroop, Latin Kings och Timbuktu var några av de som då markerade svensk hiphops existens och är sedermera kända som några av landets mest folkära artister.

Sedan dess har den svenska hiphopen fullständigt exploderat i sound, uttryck och aktörer och tiden är nu inne att dokumentera ännu en del av den svenska hiphopen på ett samlingsalbum, och skapa en musikhistorisk referens, i hopp om att det skapas ännu en om ett decennium.

Evolution samlar de svenska hiphop-akter som varit framstående inom svensk hiphop under en senare del av 2000-talet. Inom kort släpps samlingsalbumet Evolution som är ett samlarobjekt för den som är intresserad av den svenska musikarenan, och hiphopen i Sverige.

Evolution är ett projekt presenterad av Ametist och Redline/Salazar Brothers.


CD 1

1. Mohammed Ali Feat Carlito - Stänger av den
2. Sidewalk - Scream
3. Pato Pooh Feat Blowsight X&O
4. Zacke - Konsten Att Släppa Taget
5. Henok Achido - Hear Me Now
6. J-Son Feat Lazee - The Wall
7. Kartellen - Så Vi Gör
8. Safe House Staff - Namnet På Band
9. Allyawan - Lost Your Mind
10. Organismen - Låt Mig Andas Ut
11. Higwon - Från Hjärtat
12. Mance Schmidt - Avundsjuka Typer
13. Advance Patrol - Studsa Huvet

CD 2


1. Stor - Shoo
2. Maskinen - Gatan Upp
3. Medina - Varning För Mig
4. Mofeta & Jerre - Din Morsa
5. Labyrint - Trakterna
6. Prop Dylan - Trueschool
7. Movits! - A-Kasseblues Revisted
8. Max Peezay - Jag Vet Vad Som E Fel
9. Cleo Feat Izzy - Dont Call Yourself A King
10. Näääk & Nimo - Hungerbarn
11. Trainspotters - Fan First
12 Lorentz & M.Sakarias - Tacka Mig
13. St. Johns Dance - The Plot

Vilka av dom nämda förtjänar att vara med på tapet? Vilka gör inte det? Vem saknar du? Jag hörde Mohammed Ali´s bidrag för några månader sen, och så här lät det!


Kartellen eller Medina till Sundsvall?Nu vill jag att ni alla från Sundsvall kommenterar gruppen ni vill att vi ska dra hit!!!

Blir det Kartellen? Eller blir det återigen Medina? Holla at me!

Näääk, Nimo & Marcus Price spottar verser


Kaninen - Vad har jag gjort för felDu hittar låten här - http://www.mediafire.com/?mjentzgmdeq

EmCee Feat Sam-E & Allyawan - LegendarDu hittar låten här - http://www.mediafire.com/?ldbwoujemon

Crome - I'm ILL (Remix)Du hittar låten här - http://www.mediafire.com/?nmwzzlnm2lt

Kaninen - Vad har jag gjort för fel


KEN RING HIP HOP X TOUR 2010

Nu verkar det som att Ken återvänder för att återigen ta över hip-hop Sverige! Som du ser här nedanför så har han en hel del spelningar runt hela landet! Han har även någon spelning i Norge och Finnland!

Det finns fotfarande möjlighet att få Ken Ring till din stad! Så hojta på dina fritidsledare, på dina lärare.. och jag vet inte vad.

kenringbb@gmail.com

 

15 MAJ SÖDERHAMN

29 MAJ STAVANGER

04 JUN VÄSTERVIK

05 JUN ÖREBRO

06 JUN MÖLNDAL

12 JUN JÖNKÖPING

19 JUN BERGEN

03 JUL HALMSTAD

27 AUG JOKKMOKK

 

 

 


Medinas sista platta?
Medina som består av Sami och Ali har släppt 3 albums och 2 mixtapes än så länge.. och nu verkar det som att deras 4:e album kan bli den sista som släpper.

Riktigt tråkigt om du frågar mig.. men vi ska inte deppa allt för mycket för både Ali och Sam-E är duktiga producenter, och jag är bombsäker på att vi i framtiden kommer höra nya talanger på beats från State Crown.

Damn, dom har verkligen blessat oss med feta tracks genom åren.. vem kan glömma den här klassikern?


Jag behöver råd..


Whurrup?

Jag skriver detta inlägg för att be er om råd.. jag har hammnat i en klurig situation.
Det är nämligen så att skitmånga som följar denna blogg har skrivit till mig att jag borde börja blogga om utländsk hip-hop och informera läsarna vad som pågår där.

Jag tror att det kan fungera.. men det finns ett problem, bloggen heter ju "swedishiphop" så det betyder att jag behöver byta namn om jag väljer att blogga om det, eller finns det någon annan lösning?

Berätta gärna vad du tycker att jag ska göra!

Ken Ring - Äntligen Hemma (Video Version)

Jag vill börja med att be om ursäkt för den dåliga upptaderingen.. men jag har haft mycket att göra dom senaste dagarna så jag har inte hunnit att blessa er med feta tracks, jag har ändå hunnit med att skicka ut några spellistor och informerat er hur ni kan få gratis spotify. Är det fotfarande oklart så läs mitt senaste utskick via facebook så kommer du att förstå.

Men tillbaka till musiken.. jag tänkte bjuda er på 2 videoklipp som jag gjorde för ungefär 2 år sen i Windows Movie Maker... jag slängde ihop olika klipp till Ken Rings hit "Äntligen Hemma" eftersom jag tyckte att en sån låt förtjänar en video.. nu ska ni få se på resultatet!!


Trainspotterz spittin for swedishiphop.blogg.se


RSS 2.0